Organizační pokyny

  • Registrace: Aktivní účastníci DDS-M, přihlašte se prosím pomocí registračního formuláře uvedeného na těchto stránkách co nejdříve, nejpozději však do neděle 28. května 2023, 23:59 hod. Účastníci, kteří chtějí mít současně poster i přednášku, nebo více posterů, registrujte se prosím vícekrát - pro každý příspěvek jedna registrace. Důležitější pro program DDS-M je počet různých příspěvků než počet aktivně se účastnících osob.
  • Abstrakty: Součástí registrace není požadavek na poslání abstraktu vašeho příspěvku, stačí název (přednášky nebo posteru). V této fázi jde především o zjištění počtu účastníků. Abstrakt však prosím pošlete nejpozději do neděle 4. června 2023, 23:59 hod. na adresu knobloch@karlin.mff.cuni.cz, abychom mohli v týdnu před konáním DDS připravit a nechat vytisknout Book of Abstracts. Abstrakt přednášky si připravte anglicky, velikost zhruba jeden odstavec v LaTeXu. Abstrakt pro postery nevyžadujeme, kdo však chce jednou či dvěma větami svůj poster charakterizovat, může, a do sborníku abstraktů to takto můžeme zařadit.
  • Prezentace: Program sestává z příspěvků účastníků formou prezentace výsledků. Jazykem prezentace je pro všechny účastníky angličtina, a to jak z důvodů "cvičných", tak proto, že v publiku lze očekávat i pouze anglicky mluvící osoby. Délka jednoho příspěvku bude stanovena s ohledem na počet přihlášených účastníků. Nicméně předpokládáme, že by měla být 20 minut. Po prezentaci bude čas na diskusi v délce 5 minut. Nebude-li diskuse, nastane krátká pauzička do příštího příspěvku, kterou bude možno využít k občerstvení.

    Pamatujte, že hlavním cílem přednášky je především představit téma vašeho doktorského studia, a to zejména mladším studentům. Proto k prezentaci přistupujte tak, jako byste chtěli téma zpřístupnit někomu, kdo o něm zatím nic neví, nikoliv zahltit posluchače všemi složitostmi a problémy, se kterými jste se při studiu setkali. Netvořte příspěvek na odbornou konferenci, s auditoriem plným znalců, počítejte s tím, že posluchači mohou mít třeba jen bakalářské znalosti a v oboru se ne zcela orientují. Nebojte se strávit hodně času motivací a zcela jistě se nic nestane, když se při prezentaci případných výsledků vyhnete komplikovaným technickým detailům.

  • Postery: Pro diskusi u posterů (na chodbě) bude vyhrazen zvláštní čas v průběhu dne. Diskuse u posterů může probíhat v libovolném jazyce, jemuž porozumějí všichni v té chvíli přítomní diskutéři. Bude poměrně důležité, aby v onom specifikovaném čase postávali v blízkosti svých posterů jejich autoři. Sledujte zde odkaz Program pro více informací.
  • Občerstvení: Drobné občerstvení bude k dispozici po celou dobu konání DDS-M.
  • Dotazy: Jakékoli dotazy směřujte prosím na níže uvedenou emailovou adresu toho, kdo updatoval tyto stránky.

Updated by Petr Knobloch on April 14, 2023