Zkoušky


->  Konečné výsledky zkoušek


->  Zkouškové písemky

  Zadání Řešení
"písemka nanečisto" 9.1.2009 :  pdf pdf
1. termín 19.1.2009 :  pdf pdf
2. termín 26.1.2009 :  pdf pdf
3. termín 2.2.2009 :  pdf pdf
4. termín 9.2.2009 :  pdf pdf
5. termín 16.2.2009 :  pdf pdf
6. termín 20.3.2009 :  pdf pdf
7. termín 8.6.2009 :  pdf pdf

->  Požadavky k ústní části zkoušky

Požadavky k ústní části zkoušky ve formě seznamu definic a vět:        pdf


->  Průběh a pravidla zkoušky z NMAA001

  • Zápočet: Nutnou podmínkou účasti na zkoušce z předmětu NMAA001 je udělení zápočtu ze cvičení k tomuto předmětu. Speciálně: přihlášení na zkoušku v SISu je možné až po získání zápočtu ze cvičení NMAA001 a jeho zápisu do SISu.

  • Zápis na zkoušku: V SIS zjistíte, že zkoušky z předmětu NMAA001 jsou u obou paralelek vypsány vždy v pondělí (tj. 19.1., 26.1., 2.2., 9.2., 16.2.). V tyto dny od 9:00 se koná písemná početní část zkoušky. Přihlásit se na zkoušku znamená přihlásit se v SIS na tuto její pondělní (první) část, a to do pátku, který předchází příslušnému pondělku, do 12:00. Do stejné chvíle se také můžete odhlásit ze zkoušky, na kterou jste se přihlásili.

  • Organizace pondělní písemky: písemná část se koná pro obě paralelky ("Zelený" i "Rokyta") současně, se stejným zadáním. Přihlašujte se však prosím na zkoušku ke svému přednášejícímu. Podle počtu přihlášených v SIS v pátek ve 12:00 bude rozhodnuto, v kolika různých posluchárnách se bude písemná část konat. Jmenný seznam "kdo se má kam dostavit" bude zveřejněn nejpozději v příslušný pátek v 16:00 na této stránce.

  • Zadání písemné (početní) části: Písemka bude složena ze čtyř příkladů, na jejichž vypracování budete mít 2 hodiny (120 minut) času. Půjde o tyto příklady:
    1. spočíst limitu posloupnosti
    2. určit, zda daná číselná řada konverguje či diverguje
    3. spočíst limitu funkce
    4. vyšetřit průběh funkce
    Za každý příklad můžete získat maximálně 15 bodů, za celou početní písemnou část tedy můžete získat 60 bodů. Upozornění: bude bodován nejen výpočet a výsledek, ale i úroveň zdůvodnění výpočtu (použité věty a pravidla).

  • Při řešení písemky můžete použít všechny poznámky, které jste za semestr nashromáždili, a také libovolnou literaturu. Nepoužívejte grafické programy ani kalkulátory, nepoužívejte jakýkoli software, který umí derivovat, ani jinak formálně manipulovat s výrazy. Jedinou dovolenou kalkulačkou budiž vám ta, která umí pouze číselně počítat hodnoty elementárních funkcí. Jediné, co bude přísně postihováno, bude opisování a jakákoli jiná forma kolektivní práce. Viz též FAQ z 9.1.2009.

  • Nutný počet bodů z písemky: z písemné početní části je nutno získat alespoň 35 bodů. Pokud někdo nezíská tento počet bodů, neabsolvuje již teoretickou (ústní) část zkoušky, a zkouška pro něj končí známkou 4.

  • Ústní část zkoušky: všichni, kteří získali z písemné části alespoň 35 bodů, budou zkoušeni ústně z teorie, přičemž losované sady otázek budou formulovány pomocí pojmů ze seznamu "Požadavky k ústní zkoušce", který najdete výše na této stránce.

    Zkouška z teorie se koná zpravidla v úterý (v případě velkého množství studentů i ve středu) po pondělí, ve kterém se konala písemka. Ústní zkoušky budou nejčastěji v Karlíně, v posluchárně K3. Kdo kdy a kam se má dostavit, bude zveřejněno na této stránce. Studenti budou zkoušeni tím přednášejícím, ke kterému chodili na přednášku, případně některým z jeho pomocníků z řad zaměstnanců.

  • Průběh ústní části zkoušky: na začátku ústní části zkoušky si vylosujete otázku, která bude mít tyto části:
    • klíčový pojem (specifikováno v požadavcích)
    • dvě definice a jedno znění věty bez důkazu, vše po 5 bodech, celkem ... 3x5=15 bodů
    • znění "lehčí" věty (viz požadavky) ... 10 bodů, její důkaz ... 10 bodů, celkem ... 20 bodů
    • znění "těžší" věty (viz požadavky) ... 10 bodů, její důkaz ... 15 bodů, celkem ... 25 bodů
    Celkem tedy můžete získat z ústní části zkoušky 60 bodů. Budete mít dostatečně dlouhý čas na přípravu (nebudeme nad vámi stát se stopkami), během které si budete moci dělat poznámky a ty pak využít při vlastní ústní zkoušce.

  • Výsledná známka: Pokud student nezískal alespoň 35 bodů z písemné (početní) části a alespoň 35 bodů z ústní (teoretické) části, je výsledná známka 4. V opačném případě se výsledná známka stanoví podle součtu bodů, získaných v obou částech zkoušky takto:
    Získané body Známka
    105-120 1
    90-104 2
    70-89 3

  • Pokud získáte z písemné části 35 a více bodů, a přesto díky výkonu u ústní části zkoušku nesložíte, opakuje se příště celá zkouška, tj. její písemná i ústní část. Viz též FAQ z 1.1.2009.

Nejasnosti rád(i) zodpovím(e), sledujte ale také stránku FAQ, třeba je tam váš dotaz již zodpovězen.

->  Obecně o zkouškách

Zkoušky se konají především ve zkouškovém období. To je pro zimní semestr 2008/09 stanoveno na 19.1. - 20.2.2009. U předmětu NMAA001 bude vypsán ještě právě jeden termín v průběhu letního semestru, poté, až bude znám rozvrh.

Při hodnocení zkoušky se používá čtyřstupňová stupnice: Obdržení známky 1, 2, 3 znamená, že jste zkoušku složili. Je-li udělena známka 4, zkoušku jste nesložili. Celkem se můžete o složení zkoušky pokusit nejvýše třikrát, jinak řečeno, máte na její složení k dispozici tzv. tři termíny, a to v termínech, které jsou vypsány zkoušejícím v SIS (http://www.mff.cuni.cz/vnitro/is/sis/).