Organizační pokyny

  • Registrace: Aktivní účastníci DDS-M, přihlašte se prosím pomocí registračního formuláře uvedeného na těchto stránkách co nejdříve, nejpozději však do neděle 23. května 2021, 23:59 hod.
  • Abstrakty: Součástí registrace není požadavek na poslání abstraktu vašeho příspěvku, stačí název. V této fázi jde především o zjištění počtu účastníků. Abstrakt však prosím pošlete nejpozději do neděle 30. května 2021, 23:59 hod. na adresu knobloch@karlin.mff.cuni.cz, abychom mohli v týdnu před konáním DDS připravit a nechat vytisknout Book of Abstracts. Abstrakt přednášky si připravte anglicky, velikost zhruba 1 odstavec v LaTeXu.
  • Prezentace: Program sestává z příspěvků účastníků formou prezentace výsledků. Jazykem prezentace je i nadále angličtina, a to jak z důvodů "cvičných", tak proto, že v publiku lze očekávat i pouze anglicky mluvící osoby. Délka jednoho příspěvku by měla být 20 minut včetně diskuse. Plánujte proto prosím Vaši prezentaci přibližně na 15 až 17 minut.

    Pamatujte, že hlavním cílem přednášky je především představit téma vašeho doktorského studia, a to zejména mladším studentům. Proto k prezentaci přistupujte tak, jako byste chtěli téma zpřístupnit někomu, kdo o něm zatím nic neví, nikoliv zahltit posluchače všemi složitostmi a problémy, se kterými jste se při studiu setkali. Netvořte příspěvek na odbornou konferenci, s auditoriem plným znalců, počítejte s tím, že posluchači mohou mít třeba jen bakalářské znalosti a v oboru se ne zcela orientují. Nebojte se strávit hodně času motivací a zcela jistě se nic nestane, když se při prezentaci případných výsledků vyhnete komplikovaným technickým detailům.

  • Dotazy: Jakékoli dotazy směřujte prosím na níže uvedenou emailovou adresu toho, kdo updatoval tyto stránky.

Updated by Petr Knobloch on June 3, 2021