Zkoušky


->  Zkouškové písemky

  Zadání Řešení
1. termín 23.1.2017 :  pdf pdf
2. termín 31.1.2017 :  pdf pdf
3. termín 7.2.2017 :  pdf pdf
4. termín 24.2.2017 :  pdf pdf
5. termín 10.3.2017 :  pdf pdf
6. termín (mimořádný) 27.3.2017 :  pdf pdf

->  Požadavky k ústní části zkoušky

Požadavky k ústní části zkoušky jsou zde:        pdf


->  Průběh a pravidla zkoušky

  • Zápočet: V okamžiku, kdy přistoupíte k absolvování zkoušky, musíte mít zápočet.

  • Zápis na zkoušku: V SIS zjistíte, ve které dny a hodiny a na jakém místě jsou vypsány termíny zkoušky. Ve tomto čase a na takto určeném místě se koná první, písemná část zkoušky. Přihlásit se na zkoušku znamená, že se přihlásíte v SIS na tuto její první část, a to vždy do půlnoci předcházejícího dne. Do stejné chvíle se také můžete odhlásit ze zkoušky, na kterou jste se přihlásili. Pokud nechcete na zkoušku přijít, odhlašte se z ní, aby vám tzv. nepropadl termín.

  • Zadání písemné (početní) části: Písemka bude složena ze čtyř příkladů, na jejichž vypracování budete mít 2 hodiny (120 minut) času. Půjde o tyto příklady:
    1. spočíst limitu posloupnosti nebo limitu funkce ... 15 bodů
    2. najít primitivní funkci ... 20 bodů
    3. vyšetřit průběh funkce ... 20 bodů
    4. vyřešit ODR 1. řádu, nebo 2. řádu s konstantními koeficienty ... 15 bodů
    Za celou početní písemnou část tedy můžete získat 70 bodů. Upozornění: bude bodován nejen výpočet a výsledek, ale i úroveň zdůvodnění výpočtu.

  • Pomůcky: Při řešení písemky můžete použít libovolné materiály ze stránky svého přednášejícího: tabulku goniometrických funkcí, tabulky derivací a integrálů, obsahy přednášky po kapitolách (tzv. "verze pro tisk"). Nemůžete použít grafické programy ani kalkulátory, ani jakýkoli software, který umí derivovat, ani jinak formálně manipulovat s výrazy. Jedinou dovolenou kalkulačkou je ta, která umí pouze číselně počítat hodnoty elementárních funkcí.

  • Nutný počet bodů z písemky: z písemné početní části je nutno získat alespoň 50% bodů, tj. 35 bodů. Pokud někdo nezíská tento počet bodů, nepokračuje již teoretickou (ústní) částí zkoušky, a zkouška pro něj končí známkou 4.

  • Ústní část zkoušky: všichni, kteří získali z písemné části alespoň 35 bodů, budou zkoušeni ústně z teorie - viz "Požadavky k ústní zkoušce". Požadavky obsahují seznam definic, vět a tvrzení - podrobněji viz popis u těchto požadavků. Ústní zkouška se bude typicky konat odpoledne téhož dne, kdy se koná písemná část nebo v některém z následujícíh dnů, dle dohody.

  • Průběh ústní části zkoušky: dotanete (vylosujete si) 4 podotázky (viz "Požadavky k ústní zkoušce"): dvě ze sekce "Definice" a dvě ze sekce "Věty a tvrzení", které budou obodovány dle obtížnosti. Celkem můžete získat z ústní části zkoušky 30 bodů. Budete mít dostatečný čas na přípravu, během které si budete moci dělat poznámky a ty pak využít při vlastní ústní zkoušce. U ústní zkoušky už nemůžete používat žádné další materiály, musíte se spolehnout na svoji paměť.

  • Výsledná známka: Pokud student nezískal alespoň 35 bodů z písemné (početní) části a alespoň 15 bodů z ústní (teoretické) části, je výsledná známka 4. V opačném případě se výsledná známka stanoví podle součtu bodů, získaných v obou částech zkoušky takto:
    Získané body Známka
    87 a více bodů 1
    72 a více bodů 2
    55 a více bodů 3

  • Pokud získáte z písemné části 35 a více bodů, a přesto díky výkonu u ústní části zkoušku nesložíte, opakuje se bohužel příště celá zkouška, tj. její písemná i ústní část.

Nejasnosti rád zodpovím, nejlépe mailem. M.R.

->  Obecně o zkouškách

Zkoušky se konají hlavně ve zkouškovém období. Během něj jsem vypsal zatím 3 termíny, v případě nutnosti vypíšu ještě čtvrtý, buď na konci zkouškového období nebo po začátku semestru, až bude znám rozvh na letní semestr.

Při hodnocení zkoušky se na VŠ používá čtyřstupňová stupnice: Obdržení známky 1, 2, 3 znamená, že jste zkoušku složili. Je-li udělena známka 4, zkoušku jste nesložili. Celkem se můžete o složení zkoušky pokusit nejvýše třikrát, jinak řečeno, máte na její složení k dispozici tzv. tři termíny, a to v termínech, které jsou vypsány zkoušejícím v SIS.